Denna lilla goding på mitt sätt eller rättare sagt det som jag brukar göra. Det finns så många olika varianter, tycke och smak men den här passar mig bra. Hoppas att också du gillar.
Ingredienser
Mördeg
200 g smör, rumsvarmt
90 g strösocker
270 g vetemjöl
5 g bakpulver
15 g vaniljsocker
Hallonsylt
200 gr hallon
200 gr strösocker
1/2 pressad citron
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Börja med att koka sylten. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka till 106 grader. Låt svalna.
Vispa ihop smör och socker. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem till smörblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen, rulla bollar och tryck ut i lämpliga formar. Jag brukar trycka ut degen så jag får ett större hål än om man klassiskt gör ett hål i mitten.
Ställ in i frysen i 30 minuter.
Fyll hålet till 80 % med sylt och grädda kakorna direkt 10-12 minuter.
Låt kakorna svalna helt och knacka sedan ut kakan ur formen.
Pudra eventuellt florsocker över innan servering.
Gjort några gånger och flera med mig säger att de är godast!
Ohh… vad glad jag blir! Så kul att det blir bra!