Ingredienser
Vetedeg ca 16 bullar/
250 g vatten
100 g rumsvarmt smör
100 g socker
35 g jäst
12 g nymortlad kardemumma
1 litet ägg
575 gr vetemjöl special
1 tsk salt
Fyllning
200 g smör
40 g strösocker
40 g florsocker
20 g vaniljsocker
100 g frysta hallon
Crumble
75 g kallt smör
40 gr strösocker
40 g farinsocker strö
90 g vetemjöl
Äggstrykning
1 ägg
1 nypa salt
lite vatten
Instruktioner
Blanda alla ingredienserna till degen i degblandare på låg hastighet med degkrok i 5 minuter. Öka hastigheten till medel och kör ytterligare minst 5 minuter till
degen släpper kanterna och fått bra glutenutveckling. Ta upp degen, plattat ut den till en rektangel, plasta in och låt vila i kylskåpet 1-2 timmar tills den är kall.
Blanda alla ingredisener till fyllningen förutom hallonen.
Blanda alla ingredienser till smuldegen/ crumble.
Kavla ut degen till en rektangel ca 5 mm tjock. Bred på fyllningen och strö över de frysta hallonen. Gör ett treslag och kavla ut degen igen. Skär 16 remsor. Dra och tvinna remsorna och rulla ihop dem. Lägg skarven under. Låt jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 220 grader varmluft och låt ugnen bli ordentligt varm. Äggstryk bullarna och toppa med crumble. Sätt in bullarna i ugnen och sänk samtidigt värmen till 190 grader. Grädda ca 10 minuter eller tills bullarna är färdiggräddade.
Lämna ett svar