Jag älskar fröfrallor. Gott med lite extra crunch på toppen helt enkelt!
Ingredienser
300 g vetemjöl special
200 g rågsikt
100 g finmalt rågmjöl
450 g kallt vatten
120 g surdeg
20 g salt + en klick honung
50 g pumpakärnor
30 g sesamfrö
30 g vallmofrö
Instruktioner
Börja med att blanda mjöl och vatten till en kladdig deg. Täck skålen med lock eller plastfolie och låt stå i rumstemperatur ca 20 minuter. Tillsätt sen surdeg och blanda ordentligt. Täck skålen med lock och låt stå i rumstemperatur ca 20 minuter till.
Addera salt och honung och blandaa ihop till en smidig deg.
Täck skålen och titta sen till degen varje timma och vik degen. Lägg degen ien rektangulär plastlåda med lock. Låt den ståi rumstemperatur ca1-2 timmar. Låt den sen jäsa i kylen över natten.
Mixa fröerna grovt.
Nästa dag:
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Forma/ dra degen till en rektangel med lätt hand. Strö på rikligt av fröblandningen. Skär 12 bitar av degen och lägg på bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 230 grader och placera en baksten i ugnen och låt den bli ordentligt varm. Grädda ca 20 minuter tills bröden fått fin färg. Låt svalna på galler.
Lämna ett svar