Mazariner är en stor favorit hos mig. Hallon är också en stor favorit , så en hallonmazarin måste bara bli en megasuccé.
Ingredienser
Mördeg
120 g smör, rumstempererat
60 g florsocker
180 g vetemjöl
15 g äggula
Mazarinfyllning
150 g mandelmjöl
150 g strösocker
2 tsk vaniljsocker
150 g smör, rumsvarmt
150 g ägg
Hallonsylt
Frysta hallon
Mandelspån
Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg.
Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock och fodra formarna ända upp på kanterna, skär sedan bort överflödig deg.
Nagga bottnen med en gaffel och stoppa in i frysen 20 minuter.
Blanda mandelmjöl, socker, vaniljsocker och smör till fyllningen. Rör ner ett ägg i taget, vispa inte, du vill inte ha in för mycket luft i fyllningen.
Blanda till en klumpfri blandning. Ta ut formarna ur frysen. Lägg lite hallonsylt i botten, fyll på med mazarinfyllningen och tryck ner
ett par frysta hallon i varje form. Strö på mandelspån och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna. Pudra på florsocker.
English Recipe – Raspberry Mazarin Tart
Ingredients
For the crust
120 grams of room temp butter
60 grams of powdered sugar
180 grams of flour
15 grams of egg yolk
Mazarin Filling
150 grams of almond flour
150 grams of sugar
2 tsp of vanilla powdered
150 grams of room temp butter
150 grams of egg
Raspberry Jam
Frozen raspberries
Almond Shavings
Powdered sugar
Instructions
Preheat oven to 180 degrees celcius. Mix all the ingredients for the dough together.
Roll out the dough until its about 3 mm thick and put in the baking tins so the bottom and sides are covered in dough. Cut of any excess dough. Make some holes in the bottom with a fork and leave in the fridge for 20 minutes.
Mix the almond flour, sugar, butter and vanilla powder together. Add one egg at the time, dont whisk, just mix it together. Mix until it has no lumps.
Take the tin from the fridge. Put some raspberry jam in the bottom of each tart and then add the filling. Put in a frozen raspberry in the middle of each tart.
Bake for about 20 minutes. Let cool and sprinkle with almond shavings. Enjoy!
Lämna ett svar