En riktigt söt vaniljdröm. Skulle nästan kunna säga att det är en blandning av mazarin och vaniljhjärta. Hur gott är inte det?
Ingredienser
Mördeg
80 g smör, rumstempererat
40 g florsocker
120 g vetemjöl
10 g äggula
Vaniljkräm
Fyllning
100 g mandelmjöl
100 g ströscoker
100 g smör
100 g ägg
Glasyr
25 g mjölk
20 g smör
180 g florsocker
1 tsk vaniljpasta
Instruktioner
Deg
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 20 minuter.
Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock fyrkant och fodra pajringar, gärna med performerad kant. Skär sedan bort överflödig deg.
Nagga bottnen med en gaffel och stoppa in i frysen 20 minuter.
Vaniljkräm
Gör 1 sats vaniljkräm enligt recept. Lägg direkt i spritspåse och lägg i kylen.
Fyllning
Blanda mandelmjöl, socker och smör väl med en slickepott. Tillsätt 1 ägg i sänder. Rör inte för mycket, du vill ha in så lite luft som möjligt i smeten.
Sätt ugnen på 175 grader över- undervärme)
Ta ut pajskalen från frysen och spritsa ett tunt lager vaniljkräm i botten. (ca 1 cm tjockt, ringen/ formens höjd). Fyll på med fyllning så att det täcker vaniljkrämen men inte ända upp till kanten utan tänk att du totalt
fyller ca 2/3 av formen. Grädda i ca 30 minuter (också beroende på formens storlek). Låt kakan kallna.
Glasyr
Värm alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Bred den varma glasyren över den kalla kakan
Montering
Bred ett tunt lager vaniljglasyr på kakan.
English Recipe!
Ingredients
For the pastry
80 g room temp butter
40 g powdered sugar
120 g flour
10 g egg yolks
Vanilla custard
Filling
100 g almond flour
100 g sugar
100 g butter
100 g egg
Icing
25 g milk
20 g butter
180 g powdered sugar
1 tsk vanilla paste
Directions
For the dough
Mix all the ingredients together in a bowl and work into a nice dough. Wrap in plastic and leave in the fridge for 20 minutes.
Roll out the dough into an about 33 mm thick square and use metal cake rings. Cut of excess dough. Make some holes in the bottom with a fork and leave in the fridge for 20 minutes.
Make the vanilla custard.
Make the filling. Mix the almond flour, sugar and butter well. Add 1 egg at the time. Don’t mix too much as we want as little air in the dough as possible.
Preheat oven to 175 degrees celcius.
Take the pie crusts from the fridge and add some vanilla custard to the bottom. Add the filling on top, but not all the way up to the top. Bake for about 30 minutes (depends on the size of the pie tin).
Mix all the ingredients for the icing in a pan and heat. Spread on top of the pie once it’s cooled from the oven.
Lämna ett svar