Mjuk pepparkaka tycker jag är så gott. Och det bästa är att man kan äta det lika gärna i oktober som till jul. Denna kaka är rätt välkryddad så om du inte gillar så mycket smak så kan du dra ner lite på mängden kryddor
Ingredienser
Kaka
210 g vetemjöl
270 gströsocker
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 tsk mortlad kardemumma
1 tsk mald nejlika
3 msk malen kanel
2 ägg
200 g mjölk
70 g rapsolja
150 g kokande vatten
Frosting
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
200 g färskost
1 citron – zest och saft
Garnering
malen kanel
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver, salt, vaniljsocker och kryddor i en bunke.
Rör ihop ägg, mjölk och olja i en annan bunke.
Tillsätt de blöta ingredienserna i de torra och rör tills smeten går ihop. Tillsätt vattnet mot slutet. Klä en långpanna med bakplåtspapper (ca 30 x 25 cm)
och häll i smeten.
Grädda i mitten av ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
Vispa smör, florsocker,färskost och citronsaft till en fluffig frosting. Tillsätt zest och blanda
Bred frostingen på kakan, pudra över lite kanel.
Lämna ett svar