En riktigt saftig och syrlig kaka som inte är för söt
Ingredienser
Kaka:
180 g vetemjöl
225 g råsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
250 g turkisk yoghurt
90 g neutral olja
3 stora ägg
3 citroner, saft och skal
100g pistagenötter
Frosting:
100g vit choklad
250g creme fraîche
Citronskal
Instruktioner
Blanda ihop vetemjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljpulver så alla klumpar försvinner.
Vispa yoghurt, olja, ägg och citronskal och saft till en slät smet.
Blanda ihop mjölblandningen med yoghurtsmeten.
Mixa pistagenötterna fint. Vänd ner i smeten.
Smörj en 24 cm springform och klä med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda ca 45 min i 180 graders värme i nedre delen av ugnen.
Kolla med en sticka i mitten av kakan att den är torr. Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad och rör ihop med creme fraîchen så det blir en slät frosting. Bred på den avsvalnade kakan och riv lite citronskal över
Lämna ett svar