Jag säger bara – barnsligt gott!
Ingredienser
Mördeg
120 g smör
60 g florsocker
180 g vetemjöl
1 äggula
Fyllning:
200 g dulce de leche
Marängtäcke
2 äggvitor
2 dl socker
Instruktioner
Arbeta snabbt ihop alla ingrediserna till mördegen. Låt degen vila svalt i ca 20 minuter.
Dela degen i två bitar och rulla ut två längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper, platta till längderna och gör en fördjupning i mitten. Spritsa en sträng av dulce de leche i fördjupningen.
Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
Vispa upp äggvitor till ett fast skum
Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills marängen är fast.
Lägg marängen i en spritspåse och spritsa marängen över längderna.
Strö flisad mandel över marängen.
Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter..
Låt svalna lite innan du skär längden sneda snittar.
Går det bra att frysa
Ja det går men marängen kan bli lite seg och inte så krispig som om den inte fryses.