En kaka som har följt med mig genom hela livet men jag vet i ärlighetens namn inte så mycket om den. Det verkar finnas olika varianter bla hos Sturekatten
Stockholm men då med hallonsylt mellan.
En sak är dock säker att god är den – ja ni vet en riktig mormorskaka.
Ingredienser
Degen
300 g smör
300 g vetemjöl
200 g socker
100 g mandelmjöl
Fyllning
ca 2 dl fast äppelmos
Topping
180 g florsocker
25 g mjölk
20 g smör
50 g pistagenötter
Instruktioner
Blanda hastigt ihop mjöl, socker, mandelmjöl och smör till en deg. Låt vila i kyl i 30 minuter.
Rulla ut till 8 fingertjocka längder som är lika långa som en plåt. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Tryck till längderna och grädda i 175 grader varmluft ca 10 minuter tills längderna är gyllenbruna.
Låt längderna svalna. Bred fast äppelmos på fyra av längderna och lägg de andra ovanpå.
Hacka pistagenötterna. Blanda alla ingredisener till glasyr i en kastrull och värm försiktigt. Bred den varma
glasyren på längderna och strö direkt på de hackade pistagenötterna. Låt stelna och skär sen sneda kakor.
En helt fantastisk kaka som min mamma bakade förr. Jättekul att hitta receptet hör och har bakar dessa två gånger. Familj och vänner tycker också kakan är supergod. Tack för receptet.
Så kul!!!// Mattias
En helt fantastisk kaka som min mamma bakade förr. Jättekul att hitta receptet här och har bakar dessa två gånger. Familj och vänner tycker också kakan är supergod. Tack för receptet.
Tack, vad kul att du också gillar den!