En ljuvlig variant av klassisk mazarin. Om du inte har björnbär så kan du göra samma variant med tex hallon.
Ingredienser
Mördeg
180 g vetemjöl
120 g smör
60 g florsocker
1 äggula
Mazarinfyllning
150 g mandelmjöl
150 g socker
150 g smör
150 g ägg
Björnbärssylt
Glasyr
180 g florsocker
25 g mjölk
20 g smör
Instruktioner
Mördeg
Sätt ugnen på 190 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en deg och kyl i 10 min.
Kavla ut tunt, ca 3 mm, och fodra mazarinformar.
Fyllning
Blanda ingredienser till mazarinfyllningen tills du har en klumpfri massa.Lägg en tesked björnbärssylt i botten på varje form och
fyll formarna med mazarinmassa. Grädda i cirka 18-20 minuter. Låt mazarinerna svalna ordentligt och knacka ur dem ur formarna.
Glasering
Bred ett tunt lager sylt på varje mazarin. Värm alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Bred på glasyren ovanpå sylten så att den blandas lite och ytan blir lite marmorerad.
Hur många blir det om man bakar 1 omgång? Smart förresten att korrigera i receptet om man vill göra till ett större kalas, sådana tips gillar jag 👍🙂 Går de att frysa och i så fall, några tips på hur man gör det bäst? Mvh/ Carola
Det blir ca 20 st. Jag skulle vänta med att glasera dem tills efter frysning och upptining. Annars skulle jag lägga dem i en plastburk och om du lägger flera lager skulle jag lägga smörpapper mellan.