Jag älskar semlor och jag älskar mazariner! Så detta är det bästa av två världar.
Ingredienser
Mördeg
180 g vetemjöl
120 g smör
60 g florsocker
1 äggula
Mazarinmassa
100 g mandelmjöl
100 g strösocker
100 g smör
100 g ägg
2 tsk nymortlad kardemumma
Saltrostade mandlar
1 dl vatten
2 tsk salt
100 g oskalad sötmandel
Garnering
3 dl vispgrädde
Florsocker
Instruktioner
Mördeg
Sätt ugnen på 190 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en deg och kyl i 10 min.
Kavla ut tunt, ca 3 mm, och fodra mazarinformar. Sätt formarna i frysen så länge.
Fyllning
Blanda ingredienser till fyllningen tills du har en klumpfri massa.
Fyll formarna och grädda i 18-20 minuter.
Saltrostade mandlar
Höj ugnsvärmen till 200°C.
Koka upp vatten och salt. Rör så att saltet löser sig. Dra av kastrullen från värmen.
Lägg i mandlarna och låt dem ligga och dra i 1 minut. Skalet ska inte lossna. Häll av vattnet och sprid ut mandlarna i en ugnssäker form. Rosta mandlarna i ca 10 minuter i ugnen. Vakta dem noga så de inte får för mycket färg.
Garnering
Vispa grädden löst och lägg i spritspåse med tyll. Spritsa grädde på varje mazarin. Hacka mandlarna och strö dessa över grädden. Pudra över florsocker.
Lämna ett svar