Det finns lika många varianter av chokladbollar som det finns invånare i Sverige. Det råder också väldigt delade meningar om hur de skall smaka! Krämiga, med hela havregryn, vad de skall rullas i osv. Detta är mina favoriter. Men det är kladdigt, så ta ett djupt andetag och var beredd på att tvätta händerna många gånger. Men ack så goda…
RECEPT
Ca 20 st
100 gram mörk choklad
2 tsk nescafepulver
100 gram smör
0,5 dl muscvadosocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl havregryn
50 gram choklad
rostade, hackade hasselnötter
- Smält chokladen med kaffepulvret och låt det svalna till rumstemperatur.
- Blanda samman smör, socker, vaniljsocker, kakao och havregryn i en matberedare.
- Häll i chokladen och rör samman till en smet.
- Rulla ut bollar och ställ in i kylen i 30 minuter.
- Smält 50 gram choklad. Ta lite choklad i handflatorna och rulla bollarna i den innan du lägger dem hasselnötter. och rullar runt.
Lämna ett svar