Saffransbiscotti smakar alltid lika gott till en espresso

100 g smör
1 g saffran
2 ägg (ekologiska)
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,75 dl hel sötmandel
0,75 dl pistagenötter utan skal
råsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och pistagenötte och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).