Fluffig vaniljbotten med en sjuden kräm ovanpå.

3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mjölk

Kräm
200 g smör
2 dl socker
3 äggulor
3 tsk vanijsocker
0,5 gr saffran
rostade mandelspån till topping

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i mjölken och till sist mjölet blandat med bakpulver, salt och vaniljsocker.
Häll smeten i långpanna cirka 30 x 24 cm med bakplåtspapper. Grädda ca 20 minuter.
Låt kakan svalna. Gör massa hål i kakan så att glasyren kan rinna ner i kakan så att den blir extra saftig.
Koka ihop krämen.Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning.
Bred ut krämen över kakan och strö sist på rostade mandelspån.
Det gör ingenting om krämen fortfarande är lite varm och rinner in i kakan – det är liksom meningen.