Kladdkakekakor med valnötter

Så där kladdigt goda inuti med crunch av valnötter och så flingsaltet – mums!

75 g smör
150 g mjölkchoklad
1 dl strösocker
1 dl muscavdosocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 gr grovt hackade valnötter
1 krm salt

flingsalt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt den hackade chokladen. Rör samman till en slät smet. Tillsätt socker och ett ägg i taget.
Blanda så att smeten går ihop mellan varje ägg. Blanda kakao, vaniljsocker, mjöl och salt och sikta ner i kastrullen.Tillsätt valnötter. Blanda till klumpfri smet.
Låt smeten stå i ca 15 minuter i kylskåpet. Rulla bollar 15 bollar och lägg med rejält mellanrum på 2 plåtar som du har bakplåtspapper på.
Grädda 8 minuter.

Tips. OM du inte har muscvadosocker hemma så ersätt med farinsocker eller strösocker. Du kan ersätta valnötterna med andra sorters nötter.

2 kommentarer

  1. Martina

    Testade dessa idag som lite gott till Mello. Hade inga valnötter, men tog hasselnötter istället. Kakorna blev jättegoda! MEN mina blev helt platta, inte så fint upphöjda som på bilden i receptet. Vad gjorde jag för fel? Någon som vet?

    • mattiascelinder

      Hej! Stort tack för kommentaren. Jag tror inte du gjorde något fel! Det kan variera lite med olika mjölsorter, kanske har du inte vägt smör utan mer måttat från paketet eller äggen storlek kan också variera. Tänker att nästa gång kan du tillsätta lite mer mjöl alt nötter om du vill ha dem annorlunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 mattiascelinder

Tema av Anders NorenUpp ↑