200 gr hasselnötsmjöl
3 dl florsocker
2 äggvitor
hela hasselnötter
ca 150 gr mörk choklad
Värm ugnen till varmluft 160 grader.Blanda nötmjölet med florsockret.
Blanda ner äggvitorna, lite i taget, under kraftig vispning tills du får en tjock men smidig smet som går att spritsa.
Spritsa ut kakor på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner en nöt i varje kaka som garnering.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 8–12 minuter tills de fått lite färg. Låt svalna på plåten.
Temperera chokladen och doppa undersidan av kakorna i chokladen. Låt rinna av på ett galler och låt sedan stelna på ett bakplåtspapper. Chokalden som blir över
kan du breda ut på ett bakplåtspapper, låta stelna och använda nästa gång du bakar.
Hejsan!
Lyckades inte spritsa ut kakorna då jag använder en stjärntyll 18mm. Har du något tips hur jag ska göra? Mvh Camilla
Förstår! Dt kan vara lite bökigt och mitt bästa tips är att ha en större tyll än vad man tror, annars fastnar smeten i tyllen. Sen är det dessvärre bara att öva. Lycka till! // Mattias