Rabarberrutor
300 gram smör
360 gr vetemjöl
225 gr strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Vaniljfyllning:
2 ägg
200 gram turisk yoghurt
200 gr creme fraiche
90 gr strösocker
1 msk vaniljsocker
Rabarberkompott:
500 gram rabarber
90 gr strösocker
1 msk maizena
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Lägg i en kastrull tillsammans med sockret och maizena och sjud tills rabarberna mjuknar.Arbeta ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 25×35 cm, med bakplåtspapper.
Skölj rabarberna och dela i små bitar. Blanda ägg, yoghurt, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan och
klicka sedan ut rabarberkompotten. Smula sedan resten av degen ovanpå fyllningen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter och låt sedan svalna ordentligt, gärna i kylskåp innan du delar dem i bitar.
Pudra över florsocker före servering.
Lämna ett svar