Toscamazarinkaka

Skriv ut

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

En härlig mazarinkaka med spröd mördegsbotten,  klassisk mazarinfyllning och kolatosca med både mandel och hasselnötter.

  • Av: mattiascelinder

Ingredienser

Skala

Mördeg

300 gr vetemjöl

180 gr smör

100 gr florsocker

1 äggula

Mazarinmassa

150 gr mandelmjöl

150 gr socker

150 g smör

150 g ägg

Toscasmet

75 gr smör

75 gr strösocker

75 gr grädde

75 gr honung

100 gr mandelspån

50 gr halverade hasselnötter

Instruktioner

Mördeg

Sätt ugnen på 170 grader varmluft. Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Kavla ut till ca 5 mm och fodra en pajform med löstagbar botten. Skär kanterna jämna. Ställ i frysen.

Fyllning

Blanda ingredienser till fyllningen men vispa inte in för mycket luft. Ta formen ur frysen och fyll ca 3/4 av formen med mazarinmassan. Grädda ca 20 minuter till mazarinmassan har stannat.

 

Toscasmet

Koka smör, socker, grädde och honung till en gyllenbrun kola som släpper kanten (ca 115 grader) Tillsätt hackade mandlar och nötter. Toppa mazarinkakan med den avsvalnade toscasmeten. Höj värmen till 190 grader varmluft och grädda ytterligare 8 minuter.

8 kommentarer

  1. Anita

    Kan/ska man ha lättvispad grädde till? Känns mer komplett då till kaffet:-)

    • mattiascelinder

      Hej! Man kan absolut ha lättvispad grädde till om man vill. Jättegott!

  2. Sanaz Simonson

    Hej,
    Hur stor ska formen vara?

    • mattiascelinder

      Jag brukar använda en form som är ca 23 cm i diameter.

  3. Gunilla

    Ser mkt god ut. Kanan frysa den?

    • mattiascelinder

      ja den går att frysa!

  4. Jenny Julin

    Kan dessa frysas?

    • mattiascelinder

      ja det går fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

© 2024 mattiascelinder

Tema av Anders NorenUpp ↑