Om du inte kan välja mellan morotskaka eller cheesecake. Riktigt god och saftig kaka. Två i en liksom.
Ingredienser
Botten
110 gr smör
100 gr farinsocker
1 ägg
5 gr vaniljsocker
140 gr vetemjöl
10 gr malen kanel
3 gr bakpulver
100 gr rivna morötter
50 gr hackade valnötter
Cheesecakefyllning
120 gr färskost tex Philadelhia ost
1 ägg
50 gr strösocker
5 gr vaniljsocker
5 gr malen kanel
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Spänn ett bakplåtspapper i botten på en springform ca 24 cem i diameter och smörj kanterna. Smält smöret och tillsätt farinsockret. Rör i ägg och vaniljsocker. Blanda Vetemjöl, kanel och bakpulver. Tillsätt de torra ingredienserna till ägg smeten. Tillsätt morötterna och valnötterna och blanda väl. Häll smeten i formen.
Blanda alla ingredienserna förutom kanlen till cheescakesmeten. Ta bort ca 1 dl av smeten och blanda denna med kanelen. Häll smeten över kakan och rippla kanelsmeten över. Dra med en kniv i smeten så att du får ett fint mönster. Grädda kakan i 35-40 minuter tills den har stannat. Låt den svalna innan du äter av den.
Lämna ett svar