Ruskigt goda halvsega chokladsnittar med kärleksmumsglasyr
Ingredienser
Kakan
150 gr rumstempererat smör
135 gr strösocker
70 gr ljus sirap
200 gr vetemjöl
30 gr kakao
10 grvaniljsocker
7 gr bakpulver
Glasyr
50 gr smör
50 gr starkt bryggkaffe
40 gr kakao
15 gr vaniljsocker
120 gr florsocker
kokosflingor till garnering
Instruktioner
Kakan
Sätt ugnen på 175 grader. Jag brukar använda över- och undervärme.
Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Blanda i mjölblandningen i smeten och arbeta ihop så att det precis går ihop..
Rulla degen till två längder, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till längderna. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt dem svalna helt.
Glasyr
Smält smöret till glasyren och låt svalna något. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet. Fördela glasyren på längderna, bre ut i ett jämnt lager och dekorera med kokosflingor. Skär varje längd till ca 10 kakor.
English Recipe
For the cookies:
150 grams of butter
135 grams of sugar
70 grams of syrup
200 grams of flour
30 grams of cocoa powder
10 grams of vanilla sugar
7 grams of baking powder
For the icing:
50 grams of butter
50 grams of coffee
40 grams of cocoa
15 grams of vanilla sugar
120 grams of powdered sugar
shredded coconut for topping
Directions
For the cookies:
Preheat oven to 175 degrees celcius.
Whisk together butter, sugar and syrup to a creamy batter. Mix the dry ingredients together and then add to the creamy batter until combined.
Roll the dough into two rolls, put them on a baking sheet and flatten them out. Bake for about 15 minutes.
Let cool.
For the icing:
Melt the butter for the icing and let cool. Mix the butter with the rest of the ingredients except for the coconut into a smooth, spreadable batter. Spread the icing onto the cookies and sprinkle coconut on top. Cut into cookies.
Did you try this recipe?
Tag @kostymbagaren and use the hashtag #kostymbagaren on instagram!
Lämna ett svar